Namams

Medžio pjuvenų briketai kepsninei

mėsa ant kepsninės



Artėjant vasarai, ne vienas susimąsto apie savo naudojamus receptus kepsniams ir šašlykams, kepamiems lauke. Galvojama, ar palikti tuos pačius sprendimus, o gal kaip tik reikėtų kažką pakeisti. Ieškant tobulumo, visi sprendimai yra galimi, o nusprendus kažką pakeisti, tai reikia padaryti ganėtinai atsargiai. Vienas iš galimų būdų yra pakeisti skonį ne marinuojant mėsą, o ją jau kepant.

Naudojamas kuras

Pradėkite nuo naudojamo kuro. Ką renkatės užkurdami savo kepsninę? Laukiate, kol sudegs malkos, greitai įmetate anglių, o gal jums priimtinesnis sprendimas yra medžio pjuvenų briketai? Skirtingos medžiagos ne tik skiriasi savo degimo trukme, bet ir veikia mėsos iškepimą. Pavyzdžiui, jei norite itin kaitrios ugnies, geriausia yra rinktis briketus, tačiau jei norite, kad mėsa keptų ilgai ir iš lėto, tuomet parankiausias pasirinkimas yra malkos. Nepamirškite, kad degančias medžiagas reikia vis pamaišyti, kad jos išlaikytų savo kaitrumą.

mėsa kepsninėje

Pridėtos medžiagos

Norint įgauti nepamirštamą skonį, galite pridėti įvairių žolelių šalia pasirinkto kuro. Ką galite rinktis?

  • Šalavijas su rozmarinu labai tinka, jei darote barbekiu. Tai ne tik pridės kitokio kvapo nei paprastos medienos, kurį skleidžia medžio pjuvenų briketai, bet ir kiek pakeis skonį. Deginant šias dvi žoleles taip pat atbaido vabzdžius, tad net jei jų nenaudosite kepant, galite įmesti po to, kad mėgautumėtės maistu be nekviestų sparnuotųjų svečių.
  • Cinamono lazdelės ypač pravarčios mėgstantiems kepsnines naudoti ne tik mėsai, bet ir vaisiams ar daržovėms. Cinamono prieskonis pakylės šių maisto medžiagų skonius, pridės truputį aštrumo.
  • Naudodami skirtingas žoleles, galite jas tiesiai įkepti į mėsą, jei pamiršote ją marinuoti. Tokiu atveju uždėkite pasirinktas žoleles ir prieskonius ant aliuminio folijos, ant jos uždėkite mėsą ar daržoves, tuomet vėl uždėkite prieskonių ir kepkite. Žolelių prieskoniai lengvai įsigers į kepamas maisto prekes.

Žinoma, išvardytos žolelės jau yra išbandytos, tad galite būti tikri, kad skoniai pavyks. Tačiau jei norite atrasti savo receptą, tuomet rekomenduojama bandyti įvairias kombinacijas, kol atrasite geriausiai tinkančią. Tai ir naudojami medžio pjuvenų briketai pavers jūsų gaminamą maistą išskirtiniu.